Ismertető

A kalandjáték menete az alábbi:

1. AlternaviGo kalandok tárháza! Ahhoz, hogy útnak indulhasson, válassza belépés menüpontot. Itt miután megadta a regisztrációhoz szükséges adatait, az elérhető kalandok közül választhat majd.

2. Kaland kiválasztása. A kalandok nehézségi fok szerint vannak lajstromba szedve, amelyik kaland részese szeretne lenni, arra klikkeljen.

3. A kaland során több állomást kell érintenie, ezeket kódolt szövegtöredékek, leírások rejtik, a kiindulási pontot is hasonló rejtvény révén lehet megfejteni. A leírás állomásonként különbözőek és a nehézségi fokok szerint az azokhoz vezető utat is valamilyen formában tartalmazza. Minden állomásnál egy meghatározott szám, vagy szövegkulcsot kell majd megadni. Ezeket az adott helyszínen a leírás felhasználásával lehet megadni.

4. Amennyiben a megadott, beírt kulcs helyes, akkor megkapja a Kalandor a következő állomás megtalálásához szükséges szövegrészt, ez a metódus állomásról állomásra ismétlődik a kaland végéig.

5. Az egyes állomások sikeres megtalálásakor az adott helyhez kapcsolódó egyéb kiegészítő információkkal is gazdagodhat, miközben útját térképen is nyomon követheti.

6. A kaland végpontjához érve amennyiben sikerrel teljesítette azt, és a megfelelő záró kulcsot adja meg, a kaland véget ér, s a „jutalom” sem marad el.

7. Lépjen magasabb szintre, egy újabb, nehezebb kalanddal, vagy fedezzen fel további újdonságokat!