Ismertető

A kalandjáték menete az alábbi:

1. AlternaviGo a kalandok tárháza. Ahhoz, hogy útnak indulhasson, válassza a belépés menüpontot. Miután megadta regisztrációhoz szükséges adatait, az elérhető kalandok közül választhat majd.

2. Kaland kiválasztása. A kalandok nehézségi fok szerint vannak lajstromba szedve, amelyiknek részese szeretne lenni, arra klikkeljen.

3. A kaland során több állomást kell érintenie, ezeket kódolt szövegtöredékek, leírások rejtik. A kiindulási pontot is hasonló rejtvény révén lehet megfejteni. A leírások állomásonként különbözőek, az azokhoz vezető utat is valamilyen formában tartalmazzák a nehézségi fok szerint. Minden állomásnál egy meghatározott szám vagy szövegkulcsot kell majd megadni a leírás felhasználásával.

4. Amennyiben a megadott, beírt kulcs helyes, akkor a Kalandor megkapja  a következő állomás megtalálásához szükséges szövegrészt. E metódus állomásról állomásra ismétlődik a kaland végéig.

5. Az egyes állomások sikeres megtalálásakor az adott helyhez kapcsolódó egyéb kiegészítő információkkal is gazdagodhat, miközben útját térképen is nyomon követheti.

6. A kaland végpontjához érve, amennyiben sikerrel teljesítette azt, és a megfelelő záró kulcsot adja meg, a kaland véget ér, s a „jutalom” sem marad el.

7. Lépjen magasabb szintre, egy újabb, nehezebb kalanddal, vagy fedezzen fel további újdonságokat!